Skriveni razlozi zbog kojih ne mozete ostati trudni…

Glavni činioci koji smanjuju šanse za dobivanje djeteta su dobro poznati: porođaj i dojenje, korištenje kontracepcijskih pilula, pušenje. Međutim, vrlo često čak i izostanak tih razloga ne jamči da ćete zatrudnjeti.

Postoje skriveni uzroci koje vam otkrivamo:

Konzumirate previše trans masti

Smetnje trans masti – koje se nalaze u pekarskim proizvodima, pizzama, grickalicama poput čipsa, prženoj hrani – mogu negativno utjecati na plodnost , što znači da se ovulacija ne događa. Pokušajte ograničiti konzumaciju tih namirnica koje dovode do povećanja rizika od 73% ovulacijskog poremećaja. Kada žudite za ovim trans-debelim ugljikohidratima, bolje je jesti grickalice poput banana, raženih krušaka, badema ili jogurta s bobicama.

Previse vježbate

Vježbanje može donekle poboljšati plodnost, ali je važno dobiti pravu količinu vježbanja. Previše može utjecati na ravnotežu energije i negativno utjecati na reproduktivni ciklus. Istraživanja su pokazala da duga i intenzivna dnevna tjelovježba može utjecati na vašu sposobnost da zatrudnite. Umjerenost je ključ za održavanje zdravlja.

Previse ste mrsavi

Imati niži BMI od normalnog može vas dovesti do povećanog rizika od disfunkcije jajnika, neplodnosti i prijevremenog poroda. Poremećaji prehrane mogu biti povezani s nižim BMI i mogu ponekad negativno utjecati na menstruaciju i plodnost . Ako ne možete pratiti svoju prehranu, možete koristiti specijalizirane aplikacije koje će pratiti vaše kalorije i težinu, kao i druge simptome vezane uz zdravlje.

Vaš partner je pod stresom

Istraživanja pokazuju da na plodnost čovjeka značajno utječu životni stresovi, uključujući rad, obitelj i društveni život. Najveći negativan utjecaj ima nesposobnost suočavanja s tim problemima.

Koristite pogrešno mazivo

Da biste poboljšali šanse za trudnoću, pažljivo birajte za vas odgovarajuću vrstu maziva . Dobra vijest: postoje maziva koja mogu biti korisna za mušku plodnost. Neke imaju odgovarajuću razinu pH (7,2-8,0). Drugi sadrže magnezijeve ione i kalcij koji imitiraju vlastite tjelesne tekućine. Također je dokazano da dječje ulje može pomoci.

Ne možete pravilno izračunati svoj plodni prozor

Ponekad je teško napraviti precizna predviđanja, pogotovo ako je razdoblje nepravilno. Međutim, tehnologija vam može pomoći. Postoje aplikacije kao što su Flo Period Tracker (besplatno za iOS i Android ) koje omogućuju točno predviđanje ciklusa. Osim toga, nakon što zatrudnite, možete zadržati aplikaciju jednostavnim prebacivanjem na način trudnoće i uživanjem informacija o razvoju djeteta i personaliziranih zdravstvenih uvida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *