Izlijecena je od raka u odmakloj fazi bez hemoterapije za samo dva mjeseca, a njena prica daje nadu ljudima sirom svijeta…

Dijagnoza terminalnog raka ostavlja mnoge bez nade, ali inovativno liječenje vratilo je vjeru liječnicima i, prije svega, pacijentima. Nakon što je sudjelovala u eksperimentalnoj kliničkoj studiji, Judy Perkins je izliječena od raka dojke bez prolaska kroz kemoterapiju, a od njezina oporavka mnoge su se osjećale potaknute njezinom pričom.

Godine 2003. Judy Perkins, inženjerica iz New Yorka, primila je neočekivane vijesti : imala je rak dojke u ranoj fazi. Ubrzo nakon toga, podvrgnuta je mastektomiji i vratila se redovitom životu. Međutim, 2013. godine Judy je otkrila da se bolest vratila, ali ovaj put rak se proširio na metastaze .

Liječnici su je konvencionalno liječili kao što su kemoterapija i hormonska terapija , ali Judy nije dobro reagirala na njih. Činilo se da ništa ne funkcionira. Međutim, dvije godine kasnije imala je sreće. U razredu o imunoterapiji naišla je na Stephanie Goff , članicu Nacionalnog instituta za rak . Stephanie joj je rekla da provodi klinička ispitivanja pionirskih tretmana raka na temelju imunoterapije, a Judy se prijavila za sudjelovanje u istraživanju.

Liječnici su izvadili brojne imunološke stanice iz Judy-nog tijela. Nakon što su ih stavili u kontakt s kanceroznim stanicama, utvrdili su koje su ih prepoznali i napali. Nakon što su identificirani, odvedeni su u laboratorij. Znanstvenici su ih držali u laboratoriju nekoliko mjeseci, dok su se stanice umnožavale i jačale njihovu sposobnost da napadaju i brzo eliminiraju stanice raka. Nakon što su imunološke stanice bile dovoljno jake, liječnici su ih ubrizgali natrag u Judyino tijelo.

Na početku liječenja, Judy se osjećala jako bolesno. Imala je jake bolove, svakodnevno se osjećala bolesnom, osjećala je groznicu i čak osjećala ekstremni umor. Ali ništa od toga nije bilo važno jer je Judy shvatila da to radi. “Počela sam primjećivati ??da mi je tumor koji je štipao živac u mojoj ruci činio manje boli”, izjavila je . «» Nakon tjedan dana ili dva, bilo je gotovo nestalo . «» Isto se dogodilo s onim blizu njezina srca. Liječenje je uspjelo i za manje od 2 mjeseca , Judy se oporavila . Od 2016. je zdrava i bez raka .

Doktor iza ove terapije koja mijenja igru ??je dr. Steven Rosenberg , šef kirurgije Nacionalnog instituta za rak i pionirski istraživač u području imunoterapije. „Mislim da je to najviše obećava liječenje sada se istražuju za rješavanje problema u liječenju metastazama najčešćim oblicima raka”, on dijeli . Iako to možda nije rješenje za sve pacijente oboljele od raka, to je ohrabrujući projekt za osiguranje zdravlja mnogih ljudi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *